Email Send Trouble - L8.6 OSX 10.8

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Email Send Trouble - L8.6 OSX 10.8

Steven McIntosh
Email Trouble:

Lasso 8.6.0
OS X 10.8.4

tried having Lasso send (can't get MX records)
tried local exchange server (can't connect)
tried local (same machine) OS X Mail (can't connect)
tried external webstar server (can't connect)
tried other external server (can't connect)
tried with authentication, without authentication, with and without SSL

We've tried this setup on various machines (some virtual some physical), but always with 8.6.0 and 10.8.x. We've also tried moving the server off-site to see if there was something in our network disrupting communications.

Sometimes after a clean install we can get a few emails to work and then, for a reason we can't figure out, it will just stop sending and will never send again.

We also have a Lasso 9 license, and received similar results (a few would send and then nothing - with none of the above changes having any effect).

We've also completely duplicated the setup of a website we had in Lasso 8.5.6 and OS X 10.6, copied the website over to L8.6/OS X 10.8.x, and email doesn't work… WITH THE SAME EXACT SETTINGS.

We've been trying to debug this for weeks and are about to give up. I've read some of the threads here, but none of the advice has seemed to help.


Steven J. McIntosh
Director of Technology
Equitek, Inc. - Oak Park / Chicago
[hidden email]
708-386-8300


#############################################################

Attend the Lasso Developer Conference 2013!
Sept 12-14, 2013 in Niagara Falls, Canada
http://www.lassosoft.com/LDC-niagara-falls-2013

#############################################################
This message is sent to you because you are subscribed to
  the mailing list Lasso
[hidden email]
To unsubscribe, E-mail to: <[hidden email]>
Send administrative queries to  <[hidden email]>
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Email Send Trouble - L8.6 OSX 10.8

Steven McIntosh
I should add, on some of these machines we have tried leaving the original installation and on some we have updated to full and complete versions of Lasso and/or OS X—no change in the situation.

THANKS!
Steve

Steven J. McIntosh
Director of Technology
Equitek, Inc. - Oak Park / Chicago
[hidden email]
708-386-8300

On Jul 2, 2013, at 1:49 PM, Steven J. McIntosh wrote:

> Email Trouble:
>
> Lasso 8.6.0
> OS X 10.8.4
>
> tried having Lasso send (can't get MX records)
> tried local exchange server (can't connect)
> tried local (same machine) OS X Mail (can't connect)
> tried external webstar server (can't connect)
> tried other external server (can't connect)
> tried with authentication, without authentication, with and without SSL
>
> We've tried this setup on various machines (some virtual some physical), but always with 8.6.0 and 10.8.x. We've also tried moving the server off-site to see if there was something in our network disrupting communications.
>
> Sometimes after a clean install we can get a few emails to work and then, for a reason we can't figure out, it will just stop sending and will never send again.
>
> We also have a Lasso 9 license, and received similar results (a few would send and then nothing - with none of the above changes having any effect).
>
> We've also completely duplicated the setup of a website we had in Lasso 8.5.6 and OS X 10.6, copied the website over to L8.6/OS X 10.8.x, and email doesn't work… WITH THE SAME EXACT SETTINGS.
>
> We've been trying to debug this for weeks and are about to give up. I've read some of the threads here, but none of the advice has seemed to help.
>
>
> Steven J. McIntosh
> Director of Technology
> Equitek, Inc. - Oak Park / Chicago
> [hidden email]
> 708-386-8300
>
>
> #############################################################
>
> Attend the Lasso Developer Conference 2013!
> Sept 12-14, 2013 in Niagara Falls, Canada
> http://www.lassosoft.com/LDC-niagara-falls-2013
>
> #############################################################
> This message is sent to you because you are subscribed to
>  the mailing list Lasso
> [hidden email]
> To unsubscribe, E-mail to: <[hidden email]>
> Send administrative queries to  <[hidden email]>


#############################################################

Attend the Lasso Developer Conference 2013!
Sept 12-14, 2013 in Niagara Falls, Canada
http://www.lassosoft.com/LDC-niagara-falls-2013

#############################################################
This message is sent to you because you are subscribed to
  the mailing list Lasso
[hidden email]
To unsubscribe, E-mail to: <[hidden email]>
Send administrative queries to  <[hidden email]>
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Email Send Trouble - L8.6 OSX 10.8

Tim Taplin
while it sounds like you've gone to lots of work to eliminate almost any possibilities, I would be hung up on the idea that there's combination of permissions, firewall policy, database corruption, specific use case which causes it to get all balled up.

I would be looking at the sqlite tables, and testing whether you could get back to that initial " get a few emails to work " state by removing one or more of the tables related to the email process. I have in the past been able to recover functionality by removing some tables or clearing all data in some of the tables.

You can learn a quite a bit by setting up full logging and monitoring some of the email logs.

Happy to take a peek if you think it might be useful.

Tim Taplin

On Jul 2, 2013, at 12:54 PM, Steven J. McIntosh <[hidden email]> wrote:

> I should add, on some of these machines we have tried leaving the original installation and on some we have updated to full and complete versions of Lasso and/or OS X—no change in the situation.
>
> THANKS!
> Steve
>
> Steven J. McIntosh
> Director of Technology
> Equitek, Inc. - Oak Park / Chicago
> [hidden email]
> 708-386-8300
>
> On Jul 2, 2013, at 1:49 PM, Steven J. McIntosh wrote:
>
>> Email Trouble:
>>
>> Lasso 8.6.0
>> OS X 10.8.4
>>
>> tried having Lasso send (can't get MX records)
>> tried local exchange server (can't connect)
>> tried local (same machine) OS X Mail (can't connect)
>> tried external webstar server (can't connect)
>> tried other external server (can't connect)
>> tried with authentication, without authentication, with and without SSL
>>
>> We've tried this setup on various machines (some virtual some physical), but always with 8.6.0 and 10.8.x. We've also tried moving the server off-site to see if there was something in our network disrupting communications.
>>
>> Sometimes after a clean install we can get a few emails to work and then, for a reason we can't figure out, it will just stop sending and will never send again.
>>
>> We also have a Lasso 9 license, and received similar results (a few would send and then nothing - with none of the above changes having any effect).
>>
>> We've also completely duplicated the setup of a website we had in Lasso 8.5.6 and OS X 10.6, copied the website over to L8.6/OS X 10.8.x, and email doesn't work… WITH THE SAME EXACT SETTINGS.
>>
>> We've been trying to debug this for weeks and are about to give up. I've read some of the threads here, but none of the advice has seemed to help.
>>
>>
>> Steven J. McIntosh
>> Director of Technology
>> Equitek, Inc. - Oak Park / Chicago
>> [hidden email]
>> 708-386-8300
>>
>>
>> #############################################################
>>
>> Attend the Lasso Developer Conference 2013!
>> Sept 12-14, 2013 in Niagara Falls, Canada
>> http://www.lassosoft.com/LDC-niagara-falls-2013
>>
>> #############################################################
>> This message is sent to you because you are subscribed to
>> the mailing list Lasso
>> [hidden email]
>> To unsubscribe, E-mail to: <[hidden email]>
>> Send administrative queries to  <[hidden email]>
>
>
> #############################################################
>
> Attend the Lasso Developer Conference 2013!
> Sept 12-14, 2013 in Niagara Falls, Canada
> http://www.lassosoft.com/LDC-niagara-falls-2013
>
> #############################################################
> This message is sent to you because you are subscribed to
>  the mailing list Lasso
> [hidden email]
> To unsubscribe, E-mail to: <[hidden email]>
> Send administrative queries to  <[hidden email]>


#############################################################

Attend the Lasso Developer Conference 2013!
Sept 12-14, 2013 in Niagara Falls, Canada
http://www.lassosoft.com/LDC-niagara-falls-2013

#############################################################
This message is sent to you because you are subscribed to
  the mailing list Lasso
[hidden email]
To unsubscribe, E-mail to: <[hidden email]>
Send administrative queries to  <[hidden email]>